Sick but Fashionable

OPSKRIFT: Cremet Efterårs-Suppe med Græskar og Gedeost

halloween2

Nu da det er Halloween, og jeg alligevel havde et græskar med et ansigt stående, ville jeg prøve denne her super nemme opskrift fra Tastemade. Jeg besluttede mig dog for at ændre på den ved at lave den til en cremet suppe og tilføje noget mozzerella. Det er jo kun sjovt at følge en opskrift, hvis man ikke følger den overhovedet!

Jeg synes egentlig Halloween er lidt fjollet, når nu vi allerede har Fastelavn, men jeg eeelsker sådan at klæde mig uhyggeligt og pynte op med rare efterårsfarver, og små humoristiske uhyggeligheder. Og derudover siger jeg da ikke nej til endnu en undskyldning for at indtage slik og kanel! Så jeg holdt selvfølgelig en Halloweenfest hvor vi spillede brætspil og drak nogle øl. Hvis du selv holder Halloween, eller bare har gæster forbi når græskarene kommer på tilbud, synes jeg næsten du skal prøve at servere noget græskarsuppe og en mørk øl, så der rigtigt kommer efterårsstemning. Bagefter kunne I måske drikke noget kanelkaffe og se en gyserfilm.

haloween1

Bare rolig, blodet er ikke ægte! Jeg var klædt ud som Mia Wallace,

så rendte selvfølgelig barfodet rundt hele festen.

Opskriften

For at lave til (mere end rigeligt til) to skal du bruge:

 • 1 tsk. olivenolie
 • ½ kg pasta
 • 1 l kyllingeboullion
 • 250 ml græskarpuré (nemt at lave selv, frygt ej)
 • 1 løg
 • 3 fed hvidløg
 • ½ tsk. muskatnød
 • ½ tsk. salt
 • ½ tsk. peber
 • 120 g. gedeost
 • Evt. mozzerella

 

 • Bland alle ingredienser i en gryde, undtaget gedeosten.

Det første jeg gjorde, da jeg ikke har noget pumpkin puré, var at blende alt græskarkødet. Det står stadig i køleskabet, og det bliver til rigtigt, rigtigt meget kan jeg sige jer! Så lave enten en stor omgang suppe, eller find nogle flere græskar-opskrifter du vil prøve af.

billede-30-10-2016-19-34-00billede-30-10-2016-20-30-37

 • Det blendede græskar / færdigkøbte puré, hakkede løg og hvidløg, bouillon, olie, pasta og krydderier (dvs. alt udover osten) sættes i kog
 • Jo længede du lader det koge, jo tykkere og mere cremet bliver det, men bare pastaen er blød er det op til dig
 • Fjern det fra varmen og smuldr gedeosten i
 • Jeg tilføjede også noget mozzerella for at gøre det lidt tykkere, fordi jeg havde puttet for meget vand i min suppe variation, og det gjorde bestemt ikke smagen værre!
 • Lad det stå i fem minutter og lad det bliver tykkere
 • Giv det lidt ekstra varme hvis det er begyndt at blive koldt, men eller er det klar til servering

billede-30-10-2016-20-05-21billede-30-10-2016-20-05-16

Så gå ud i verden og skaf dig et uudskåret græskar at varme dig ved!

Smagen er mild og rar og den giver mig sådan et ønske om at have et stort hus med en pejs og en million tæpper. Eller måske bare at gå på starbucks og få smagt det der ‘pumpkin spice latte’ alle snakker om. Jeg er så bagefter! I hvert fald når det kommer til Starbucks-drikke. Men det er jo også lige meget, når jeg er sådan på forkant med opskrifter til dine smagsløg!

I må have en rigtigt hyggelig efterårsaften, med kakao og tåge og grå skyer, der aldrig bliver til regn 🙂

Glædelig Halloweeeeeen ooooooo(spøgelseslyd)

vhJ

billede-30-10-2016-15-49-51billede-30-10-2016-20-42-17

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sick but Fashionable