Food, Fashion and Election Night

København drukner i litteratur! – BogForum 2016

billede-11-11-2016-13-25-42

Novemeber betyder snart-jul, NaNoWriMo og Thanksgiving, men mere end noget andet betyder det for mig BogForum med min mor. Hvert år har vi tradition for at tage til København sammen og spotte kendte mennesker og nye forfattere. I år var det ekstra vigtigt at opretholde traditionen, for jeg er jo flyttet hele vejen til Fyn.

Det fantastiske ved BogForum er at man aldrig helt ved hvor man ender. Jeg tænker typisk at jeg måske bare skal købe bøger jeg altid gerne har ville have på tilbud, men man ender måske med at diskutere Star Wars med en forlægger fra et SciFi-forlag, eller at møde en ung digter fra et helt nyt forlag, man gerne vil støtte, eller spise græshopper fordi der lige er udkommet en kogebog med insekter. Der er noget for alle, og selvom der mest er gråhårede PolitikenPlus-mødre, finder man også et væld af småbørn, unge mennesker og subgenrer af litteratur man ikke har tænkt eksisterede.

billede-11-11-2016-15-17-16

Jens Blendstrup interviewes af P1-værter

Her er en liste over highlights fra turen:

  • Olga Ravn læste hele sin digtsamling “Den Hvide Rose” højt
  • Jens Blendstrups interview der blev sendt live på P1, hvor han læste højt fra sin erotiske roman “Slagterkoner og Bagerenker” – han er ustyrligt morsom
  • Den hyggelige snak jeg fik mig med Mads Heinesen, forlægger for det nye forlag Vild Maskine, som er et forlag der er værd at holde øje med!
  • Alle de kendte mennesker man spotter rundt omkring, fordi det bare er hyggeligt at kunne sige ‘Gud er det ikke Jan Guillou/Charlotte Weitze/Jim Lyngvild/indsæt selv flere’

billede-11-11-2016-16-06-51

Olga Ravn læser op

Det er alt i alt bare så dejligt og inspirerende at få kigget, og mærket, og snakket, og lyttet, og jeg glæder mig allerede til næste år!

Jeg får simpelthen sådan lyst til at skrive videre på min roman, men jeg skal jo have læst færdigt om industrialisering af The U.K. til på onsdag, så det må jeg nok hellere gøre i stedet … øv.

BogForum kan forresten stadig nås, da den fortsætter både i dag og i morgen, 12-13. november.

Vi ses næste gang, hvornår end det bliver!

billede-11-11-2016-14-09-37

Lars Bukdahl i samtale med Ursula Scavenius

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Food, Fashion and Election Night