Mit Kreative Tidsskrift FLAKS

Hvad er der at ændre?

maal

Det føles som en kliché, at en blogger laver et indlæg om sit nytårsfortsæt. Det er også derfor, jeg har ventet så længe med at poste det, for jeg var ærligt talt i tvivl om jeg ville. Men det er januar, og jeg keder mig, så her er et indlæg om, hvad jeg vil forbedre ved mit liv.

Hvis jeg sætter mig et mål, klarer jeg det. En stor del af den holdning, er at jeg aldrig sætter urealistiske mål. Jeg overvejede mål som at dyrke motion eller spise sundt, men det har jeg egentlig ikke lyst til, så det ville være urealistisk at klare. Så tænkte jeg over at spare penge op og drikke vand, men det føles som snyd siden jeg allerede er ret god til det, og tracker både penge og vand i min kalender.

Til sidst kom jeg frem til, at jeg ville vælge nogle forskellige kategorier, der er vigtige for mig, og så vælge små, realisitiske mål indenfor hver kategori. Derfor er mit nytårsforsæt, at klare otte mål.

  1. Rejse: Tag en ferierejse
  2. Karriere: Få styr på dag-til-dag mål hos Ordbogen.
  3. Hobby: Lav noget kreativt en gang om måneden.
  4. Sundhed: Senest i seng kl. 24, med mindre der er en grund til andet.
  5. Skole: Få læst ulæste lektier løbende.
  6. Skole: Planlæg opsparing bedre. Hvad skal pengene rent faktisk bruges på?
  7. Hjem: Lav plan over rengøring i det nye hjem.
  8. Bøger: Læs en bog. Bare én!

 

Den sværeste for mig er den med sengetider (4.). Først lød den faktisk på kl. 23, men jeg har revideret den til kl. 24, fordi selv det er en sejr, og så kan jeg lave den om til 23. næste år.

Resten er dejligt overskuelige, og jeg regner med at få dem klaret. Meningen med et nytårsforsæt, for mig i hvert fald, er jo heller ikke at ændre sit liv totalt. Meningen er at slutte året af med en følelse af, at man har forbedret ting en smule. Hvis man sætter for høje mål, ender man bare året skuffet, men jeg glæder mig til at sætte mig ned om et år og krydse listen af, og se tilbage på 2017 med et kritisk med positivt syn.

Jeg ville gerne have haft 10 kategorier, men jeg blev helt blank til sidst. Er der nogen derude der har idéer til hvad man kan bruge af kategorier? Eller bare: Hvilke kategorier ville I selv benytte jer af?

Hav en god dag!

– Johanne

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit Kreative Tidsskrift FLAKS