Vi har brug for flere kreative folk + Bladet er udkommet!

Et pizzamysterium / Opskrift på den bedste og nemmeste pizza

pizza kartoffelpizza crispy sprød pizzadej vegetar

Jeg er ikke en madblogger, men her er en fantastisk opskrift på pizza alligevel!

(Rul ned, hvis du ikke er interesseret i baggrundshistorien men bare opskriften!)

Da jeg gik i gymnasiet lavede jeg ofte en fantastisk kartoffelpizza. Den var både nem og smagte helt utroligt godt.

Jeg ved ikke, om det bare er nostalgien, der snakker, men det var den bedste pizza i verden, og jeg har besluttet mig for at lave pizzaen igen. Men ak og ve – jeg kan ikke finde opskriften!!

Det var en samling af to forskellige opskrifter, hvor jeg lavede dejen fra den ene og toppingen fra den anden. Jeg kan hverken finde de to originale opskrifter eller min egen. Den ene, havde jeg bare ikke gemt, og den anden var fra en blog, der ikke længere eksisterer >:-( !!!

Jeg troede endda, at jeg måske kunne finde et billede af den, hvis jeg ledte længe nok, men irriterende nok fandt jeg kun billeder af andre pizzaer, jeg har lavet. Så, jeg er lidt på bar (pizza)bund.

pizza instagram stoleryg

SÅ udover at være en opskrift, er dette her også et eksperiment. Kan jeg rekreere superpizzaen og derved mine ungdomsår? (Okay, det sidste var en joke – min gymnasietid var ikke særligt god…)

Her er opskriften, som jeg tror er nogenlunde det samme, og så vender jeg tilbage med et nostalgireview til sidst!

 

Kartoffelpizza aka. min gymnasietid i pizzaform

Til 1 pizza, – husk at gange op – skal du bruge:

Dejen

  • 1/3 pakke gær / En spsk. tørgær
  • 1 dl vand (måske lidt mere)
  • Op til 3 dl mel – hvedemel eller hvedemel blandet med grahamsmel
  • Salt
  • En spsk. olivenolie
  • Lidt tørret oregano
  • Evt. lidt hvidløgspulver

 

Topping

  • Olivenolie
  • Friske eller tørrede krydderurter – fx rosmarin, basilikum, oregano og estragon
  • 1 fed hvidløg
  • 2-4 kartofler alt efter størrelsen
  • Pesto – ca. 1/2 glas (mere eller mindre alt efter smag og økonomi)
  • Ost – fx en mozzarellaklump, cheddar og/eller parmesan
  • Salt og peber
  • Evt. oliven og/eller tørrede tomater

 

Sådan gør du:

Tænd din ovn på 225 grader!

  1. Bland lunken vand, gær og 1 spsk. af dit mel i en skål
  2. Lad blandingen stå i nogle minutter og aktivere
  3. Bland alle ingredienserne udover mel – tilføj mel lidt ad gangen til du har en god konsistent (klistret men ikke våd – måske skal du kun bruge 2 dl så lad være med at gå amok. Det kommer an på melens konsistens, luftfugtigheden og alt muligt andet)
  4. Ælt dejen og lad den stå i 15 min.
  5. Spred dejen ud i en cirkel – gerne så tynd som muligt (som man jo gør med pizza)

Det var bunden.

  1. Fordel olivenolie på bunden – der må gerne komme masser, men det skal ikke være en suppe
  2. Skær hvidløg og krydderier småt ud og fordel dem på dejen
  3. Sæt pizzaen i ovnen, til der dufter af hvidløg (ca. 3-5 min.)

Dejen bliver tør, men forbliver bleg. Den skulle gerne se sådan her ud:

krydderier timian basilikum hvidløg estragon

Så er det tid til toppings!

  1. Skær kartoffel tyndt ud (gerne på et mandolinjern) og fordel skiverne på pizzaen
  2. Læg pestoen på kartoffelskiverne i klatter – forsøg at fordele det lidt uden at rykke kartoflerne for meget
  3. Put dine oste på i rigelige mængder
  4. Krydr med salt og peber efter behov

Pizzaen skal i ovnen i ca. 15 min. (hold øje med den) ved 225 grader

Nu da jeg har lavet den, var den så lige så god, som jeg huskede?

vegetarpizza kartoffelpizza den bedste pizzadej

Var den så virkelig det bedste i verden?

Ja! Det er den bedste pizza, jeg kender. Især dejen kan virkelig, virkelig anbefales. Det føles som at spise en kiks. Se nedenfor, hvor effin’ crisp den blev!

Den er så nem, og tricket med at putte den lidt i ovnen bringer virkelig krydderiernes smag frem. Normal bliver krydderier enten brændt, hvis de er ovenpå, eller har ingen smag, hvis man lægger dem nederst eller på til sidst. Det er så ideelt.

Derudover er dejen helt vildt nem og hurtig – den skal jo næsten ikke hæve og den er så nem at fordele, at man knapt har brug for en kagerulle.

SÅ GOD! Kan virkelig, virkelig anbefales!

Tak fordi i læste med – husk at like min Facebook-side, hvis du vil være up to date.

pizzadej dej pizza bedste fantastisk sprød

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi har brug for flere kreative folk + Bladet er udkommet!